Zwangerschap

Als je zwanger bent verandert er veel. Dit proces vraagt van je om fysiek en emotioneel mee te bewegen. Een nieuwe balans is nodig. Je bent bezig met het nieuwe leven in je buik en je bereid je voor op dat wat komen gaat: (opnieuw) moeder zijn. Wat betekent het voor jou om moeder te worden? Ook in de relatie met je partner kunnen de verhoudingen verschuiven. Kortom, er komt veel op je af in deze bijzondere periode.

‘Had ik dat geweten, dan had ik het heel anders gedaan’. Die woorden heb ik in het verleden vaak gehoord. De eenzijdige informatie vanuit de reguliere zorg, overheid of directe omgeving kan vrouwen belemmeren in het maken van eigen keuzes. Overheersende meningen over ‘hoe het hoort’ en ‘wat goed is’ bieden vaak weinig ruimte voor afwijkende ideeën. Ik geloof dat dit anders kan. Juist tijdens het proces van zwangerschap, bevallen en ouder worden is vrijheid en vertrouwen van groot belang.

Mijn principe is daarom eenvoudig: ik geef alle nodige informatie over uiteenlopende onderwerpen zodat jullie zelf bewuste keuzes kunnen maken. Denk daarbij aan: prenatale screening, echo’s, kraamzorg, consultatiebureau, geboorteplan, (bad)bevalling, weeën, pijnbestrijding, navelstreng, placenta, borstvoeding, vitaminen K & D en inentingen.

De basis hiervoor zijn de uitgebreide consulten. Naast de medische controles bespreken we op dat moment een of meerdere onderwerpen. Jullie eigen vragen en behoeftes zijn daarbij leidend. Indien nodig en gewenst behandel ik klachten met homeopathische middelen, acupunctuur of door middel van massage of visualisatie oefeningen.